checkBinnen 2-6 werkdagen bezorgd
checkGratis verzending vanaf €50
checkGratis retour
Korting tot 70% op heel veel woonitems! SHOP SALE

De grootste interieurtrends op de vt wonen&design beurs 2015

Metalen lampen, kooilampen, pendels, metallic, industrieel

Net als vorig jaar bezocht ik ook dit jaar de Woonbeurs in de RAI Amsterdam, die vanaf deze drieëntwintigste editie de vt wonen&design beurt heet. Het woonseizoen is afgetrapt met nieuwe collecties van woonmerken en -winkels en prachtige stands vol frisse wooninspiratie. De grootste interieurtrends van het event heb ik op de foto gezet, dus tijd om lekker plaatjes te kijken!
 

Botanisch & Natuurlijk

Botanisch
 
Vorig jaar was de botanische trend ook al goed vertegenwoordigd op de beurs, maar dit jaar stond de hele hal bomvol met groen. Op elke hoek was wel een groepje groene planten, cactussen of weelderige bos bloemen te vinden, zowel op tafel, in of op kasten of gewoon op de vloer. Door hangende bloempotten en macramé hangnetten waren er op verschillende plekken gezellige luchttuintjes ontstaan. Glazen flessen, weckpotten en stolpen blijken een prima alternatief te zijn voor een plantenkas.
 
 
Natuurlijk
 
In het verlengde van de botanische trend werden natuurlijke elementen vaak gebruikt als decoratief detail, zoals de aardappel met uitlopers of de verschillende veren. Het leuke is dat dit soort decoratie bijna niets hoeft te kosten.
 
 
Groen
 
Hier is de natuurlijke, botanische trend op een subtiele wijze toegepast door het gebruik van verschillende groentinten, blank hout (underlayment) op de muur, planten met groene bladeren en een cactus onder een stolp. Als het had gekund, had ik dit hoekje meteen mijn woonkamer ingeschoven.
 

Oude tijden

Vintage
 
Leuk voor in de keuken zijn deze ouderwetse potten en flessen, van normaal- en bruinglas, die van een oude apotheek afkomstig lijken te zijn.
 
 
Retro
 
Helemaal kringloop-chique is dit jaren ’60-tafereel. Het vloerkleed in Kelim-stijl is er helemaal op zijn plek.
 
 
Cementtegels
 
Cementtegels vinden hun oorsprong omstreeks 1850 in Catalonië en zijn nu nog veel te zien in oude kerken, kloosters en grote huizen. De tegels hebben een prachtige matte afwerking, een authentieke uitstraling en zijn dankzij hun nieuwe populariteit gewoon in je eigen huis te leggen. Ik ben vooral gek op de zeshoekige tegels die helemaal passen in de grafische, geometrische trend, terwijl het dessin waarschijnlijk meer dan honderd jaar geleden ook al werd gebruikt.
 
 
Kachel tegels
 
Zelfs de meest eenvoudige witte tegels voor aan de wand geven in combinatie met de ouderwetse kachel een fantastische sfeer.
 
 
Werkplek vt wonen
 
Geef je werkplek een vintage touch door een oude typemachine neer te zetten of de muur te behangen met behang met een doorleefde bakstenen muur.
 

Speelse verlichting

Verlichting
 
In plaats van een enkele grote lamp boven de eettafel, is een groep kleinere verschillende lampen, opgehangen op verschillende hoogtes, een stuk spannender. Combineer lampen met kap met kooilampen en pendels en schep rust en eenheid door de lampen allemaal in hetzelfde kleurenscala of dezelfde afwerking te houden.
 
 
Lampjes
 
Voor een mooi lichteffect heb je geen opvallende lamp nodig. Soms is een peertje alleen al mooi genoeg, bijvoorbeeld los in een pendel of verwerkt in een verlichtingssnoer. Vooral gloeilampen zorgen voor een onmiskenbare warme sfeer die je niet kunt reproduceren met een spaar- of halogeenlamp. Niet alleen de vorm van de lamp, maar ook het kooldraad wordt decoratief toegepast en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Bekijk ook onze collectie lichtbronnen!
 
 
Circusletters
 
Met circusletters verlicht je een ruimte op een wel heel decoratieve manier. De letters, cijfers of leestekens zijn meestal gemaakt van metaal en voorzien van een hele hoop lampjes. Er zijn enorme letters voor op de vloer of aan de wand, maar ook kleinere exemplaren die je gemakkelijk op een kast kunt zetten. Zelf maken behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Omdat je zelf de letter(s) en combinaties kiest, vormen circusletters een heel persoonlijk typografisch kunstwerk in je huis.
 

Verzamelingen aan de wand

Wandverzamelingen
 
In plaats van een suffe canvas is een collectie spiegels, tekeningen, prenten of zelfs een aantal vintage wekkers boven je bed een stuk verrassender. Ook zo’n retro wekkertje aan je wand? Bekijk de Newgate Wekker London Alarm. Zie ook hier opnieuw de botanische trend terugkomen in de vorm van illustraties en ingelijste gedroogde planten.
 

Geometrisch keramiek

Geometrisch keramiek
 
Geometrische vazen, koppen, schotels en andere serviesstukken waren ook dit jaar weer van de partij. Het combineren van hoogglanzend glazuur met ongeglazuurd maakt het geheel speels en verrassend.
Bekijk ook de pt, Suikerpot Sweet Stardom by Lenneke Wispelwey.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We zijn open! Momenteel 2-6 werkdagen levertijd omdat bestellingen tijdelijk 1x per week worden verzonden. Sluiten