checkBinnen 2-6 werkdagen bezorgd
checkGratis verzending vanaf €50
checkGratis retour
Korting tot 70% op heel veel woonitems! SHOP SALE

Nieuwe oude antieke Franse schouwspiegel

Toen we net in ons jaren ’20-huis gingen wonen, moest ik, ondanks de goede sfeer, even wennen aan de vele (schuine) hoekjes, erkers en gedecoreerde kozijnen. Ik was gewend aan strakke interieurs zonder toeters en bellen. Ik wist me al helemaal geen raad met de schouw in de hoek van de woonkamer (en we hebben er nog zo een in de slaapkamer). Ik heb er zelfs nog eventjes aan gedacht hem eruit te slopen. Inmiddels heb ik een grote liefde ontwikkeld voor de sfeervolle, oudere architectuur en interieurs en kan ik me niet meer voorstellen dat ik ooit de voorkeur heb gehad voor uitsluitend strak en modern.

Wat de schouw in de woonkamer betreft: deze was aanvankelijk zwartbruin geschilderd. Als eerst besloot ik daar wat aan te doen. Bij Karwei haalde ik grijze lakverf van de ‘Le Noir & Blanc’-lijn met een ultramatte finish. Ik ben nog steeds enorm blij met deze keuze. Het gebrek aan glans zorgt voor een prachtige kalkachtige uitstraling.

Het laminaat wat we vervolgens in de woonkamer legden, trokken we netjes door tot in de schouw. Omdat we geen kachel voor de schouw hadden, bleef er wel een groot gapend gat achter. Ik haalde daarom een zak haardhout bij de HEMA en combineerde deze met een houtrek van Barbecook om de illusie te wekken dat er een vuurtje gestookt kan worden.

Zo’n schouw leent zich uiteraard uitstekend voor een etalageplek voor woonaccessoires. Al snel kreeg ik de neiging om er allemaal kleine spulletjes op te zetten, wat er uiteindelijk voor zorgde dat de schouw niet helemaal uit de verf kwam. Er was een grote eyecatcher nodig om de boel in balans te brengen. Op Marktplaats kwam ik na een tijdje rondkijken deze prachtige antieke Franse schouwspiegel tegen. Hoe oud de spiegel precies is, is helaas niet precies af te lezen. Wel is de hoge leeftijd zichtbaar aan de vlekken op het glas en het versleten hout: iets wat ik nu juist prachtig vind om te zien! Ik besloot daarom de spiegel niet te restaureren of op te knappen, maar gewoon direct op de schouw te zetten. Inmiddels staat de spiegel een aantal weken en ik kan met recht zeggen: onze schouw is af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

We zijn open! Momenteel 2-6 werkdagen levertijd omdat bestellingen tijdelijk 1x per week worden verzonden. Sluiten